Visita a la Vall d’Hebron per conèixer l’estat del projecte d’investigació de la hipomagnesèmia familiar

Dimecres, 13 de desembre de 2017

Castellbisbal participa en aquest programa de recerca amb una aportació econòmica anual que es gestiona a través de l’entitat HIPOFAM.


El regidor de Cooperació, Joaquim Sardà, ha visitat aquesta setmana l’Institut de Recerca de l’Hospital de la Vall d’Hebron per reunir-se amb les doctores Anna Messeguer i Gema Arizeta i amb la investigadora Mònica Valls. Totes tres són les responsables del projecte de recerca sobre la hipomagnesèmia familiar, una malaltia rara d’origen genètic que afecta molt poques persones i a la investigació de la qual s’hi destinen pocs recursos públics.

L’Institut de Recerca de la Vall d’Hebron ja fa temps que treballa per descobrir l’origen d’aquesta malaltia amb un programa que es finança sobretot, amb aportacions privades (ja siguin d’entitats sense ànim de lucre, d’institucions o de particulars). L’Ajuntament de Castellbisbal, per exemple, hi col·labora amb una aportació anual que es gestiona a través de l’associació HIPOFAM i que aquest 2017, ha estat de 7.500 euros.

 

Avenços en la investigació

En la trobada d’ahir al matí, tant les doctores com la investigadora de la Vall d’Hebron han mostrat els avenços que s’han fet durant el darrer any i han explicat que, a hores d’ara, treballen per determinar els motius que provoquen les alteracions genètiques que causen la malaltia. També esperen, de cara al proper any, poder determinar els gens que estan alterats i com ho estan.

Darrera actualització: 13.12.2017 | 13:02