Com a novetat important, el servei d’infermeria escolar es manté i s’amplia amb dos professionals i amb més hores d’atenció a la comunitat educativa
Les escoles i instituts de Castellbisbal fa dies que estan preparats per a l’inici, avui, d’un nou curs escolar, que comença 100 % presencial a totes les etapes i amb mesures per garantir que els centres educatius siguin llocs segurs on prevenir la COVID-19.
En total, avui s’han incorporat a les classes 1.880 nois i noies a algun dels centres d’ensenyament del municipi, segons les dades de matricula provisional. D’aquest alumnat, 295 comencen educació infantil, 789 primària i 796 secundària obligatòria. A més, 176 cursaran estudis de batxillerat, 54 faran cicles formatius i 10 participaran al Programa de Formació i Inserció (PFI). Cal sumar a la xifra d’alumnat del curs 2021-2022 als 74 infants matriculats a l’Escola Bressol Municipal La Caseta i als 236 nois i noies que la setmana vinent començaran a l’Escola Municipal de Música Miquel Blanch. A més de la trentena de persones que aquests dies s’han matriculat a l’Espai d’Adults, que avui tanca el període d’inscripcions.
La novetat més important d’aquest nou curs que avui comença és que es manté el programa d’infermeria escolar estrenat el curs passat i que, donada la bona acollida, s’amplia el servei. A partir d’aquest curs hi haurà dos professionals (una infermera i un infermer) i l’atenció passa de ser només al matí a fer-se durant tot l’horari lectiu, de 9.00 a 17.00 hores.
L’Ajuntament de Castellbisbal invertirà un total de 74.850,16 euros en la posada en marxa d’aquest servei, que entrarà en ple funcionament dilluns de la setmana vinent. D’aquesta manera, tots els centres educatius públics del municipi continuaran disposant, durant tot el curs, de dos professionals itinerants, un servei que l’Ajuntament preveu prorrogar anualment fins al curs 2024-2025.
A més de ser un referent per vetllar i promocionar hàbits saludables dins de l’àmbit educatiu, la figura de la infermera escolar s’encarrega de fer cures i atenció immediata d’emergències com contusions o ferides, fer el control i seguiment de malalties cròniques de l’alumnat i administrar fàrmacs receptats pel metge. També fa una important tasca de prevenció i detecció precoç de problemes de salut en edat escolar i participa activament en la formació i assessorament en matèria sanitària de tota la comunitat educativa, alhora que fa de nexe d’unió entre el centre educatiu i el CAP, en matèria de salut.