Aquests nous òrgans de participació ciutadana seran un espai de diàleg i debat permanent.
Castellbisbal comptarà aviat amb dos nous mecanismes de participació ciutadana: el Consell Urbà i el Consell Municipal de Salut. Segons l’alcalde, Joan Playà, “la creació d’aquests òrgans respon a una iniciativa de l’equip de govern per oferir espais de proximitat, entre l’Ajuntament i la ciutadania, que afavoreixin la participació ciutadana, el debat i l’intercanvi d’informació sobre algunes qüestions que es consideren prioritàries i d’interès general per a la població”.
El Ple municipal del passat 27 de novembre va aprovar la creació d’aquests consells, amb els vots a favor d’Alternativa per Castellbisbal, PSC, PDeCAT i Ciutadans. ERC s’hi va abstenir.
Atendre les necessitats territorials El Consell Urbà funcionarà com un fòrum de diàleg on ciutadans a títol individual, associacions de veïns i partits polítics podran debatre al voltant dels serveis públics i de les necessitats territorials del municipi i com resoldre-les. L’objectiu, segons Playà, “és facilitar l’aproximació de l’Ajuntament a la ciutadania, oferint un espai constructiu per detectar les necessitats i prioritzar de forma participativa i deliberativa les solucions i actuacions a desenvolupar”.
Per tal que el Consell Urbà sigui realment representatiu de tot el territori, preveu la presència de representants tant del nucli urbà com de totes les urbanitzacions i sectors residencials. També comptarà amb l’assistència de l’alcalde i de regidors de l’equip de govern i de tots els grups municipals.
Millorar els serveis sanitaris Pel que fa al Consell Municipal de Salut, aquest té com a objectiu oferir un espai de debat permanent al voltant dels serveis sanitaris que es presten al municipi, així com de les millores que s’hi podrien aplicar.
El consell, presidit per l’alcalde i regidor de Salut, comptarà amb la presència de representants dels grups polítics municipals així com de les administracions, institucions, agents socials, entitats i les associacions i plataformes locals que treballen en l’àmbit de la salut en el municipi. A més, s’hi reserven dues places addicionals per a aquelles persones l’assistència de les quals pugui ser rellevant pels seus coneixements o dedicació en l’àmbit de la sanitat.
La intenció de crear el Consell Municipal de Salut va ser anunciada per l’alcalde, el passat mes de juliol, després de mantenir una reunió amb representants de la Generalitat, que van manifestar la disponibilitat del govern català per formar part d’un òrgan de participació ciutadana on es pogués debatre sobre tots aquells temes relacionats amb la sanitat i la salut que interessen al nostre municipi. “Va ser durant aquesta mateixa trobada que la Generalitat va confirmar l’ampliació d’horari del CAP Doctor Joan Planas i va refermar el compromís per fer-ne les obres d’ampliació”, recorda Playà.