Medi Ambient impulsa una campanya per conscienciar sobre la importància de comprar sense generar residus

Divendres, 13 de novembre de 2020

L’objectiu de la iniciativa és incentivar la compra a granel d’aliments i evitar la gran quantitat de plàstic i envasos d’un sol ús que habitualment es generen en el consum alimentari


Coincidint amb la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament ha posat en marxa la campanya A Castellbisbal, comprem sense residus per promoure les compres a granel d’aliments i l’ús de sistemes reutilitzables.

A partir del 16 de novembre i fins al 8 de desembre, totes les persones que facin una primera compra responsable sense utilitzar la bossa de plàstic de nanses en algun dels comerços adherits a la campanya, podran aconseguir un lot de residu zero format per 4 bosses de malla reutilitzables, dues carmanyoles i una bossa de pa de roba.

Com participar en la campanya?

La mecànica és molt senzilla. Un cop feta la primera compra responsable, l’establiment lliurarà a la persona una butlleta, amb un primer segell. Amb això ja es pot passar pel Punt Verd a recollir el lot residu zero. A partir d’aquí, es podrà segellar la targeta cada vegada que es facin servir els productes del lot per comprar el peix, la carn, l’embotit, el pa o la fruita i verdura a granel. Un cop plena, si es lliura al Punt Verd, podran participar en el sorteig de 3 espatlles ibèriques i 8 postres de Nadal.

Un total de 21 establiments d’alimentació participen de la iniciativa, que s’ha posat en marxa amb l’objectiu de reduir la gran quantitat de plàstics i envasos d’un sol ús que es generen a l’hora de fer la compra i que suposen un impacte mediambiental molt gran.

El plàstic, un greu problema

Segons Greenpeace, la producció de plàstic d'un sol ús al món ha arribat a la xifra rècord de 400 milions de tones l'any, de les quals només se'n recicla el 9%. Segons alerten, els últims 10 anys hem produït més plàstic que en tota la història de la humanitat. A més, segons dades de la UE, cada any acaben al mar 500.000 tones de plàstics, que representen un 80 % de la brossa marina. I d’aquestes deixalles, el 40 % són plàstics d’un sol ús.

Darrera actualització: 13.11.2020 | 10:03