L'escriptora Sílvia Alcàntara, coneguda arran de la publicació de la novel·la Olor de colònia, visitarà la Biblioteca i parlarà de la seva obra.
Serà una xerrada oberta a tothom que se celebrarà el proper dia 24 de setembre i que comptarà també amb la presència dels participants del Club de lectura de novel·la que precisament aquest estiu, llegeixen l'obra d'aquesta autora.
Obra literària Sílvia Alcántara va publicar, al 2009, Olor de colònia, on es reconstrueix com era la vida en una colònia tèxtil catalana pels volts de 1950. La novel·la va produir un gran impacte en el panorama català per la seva maduresa i qualitat literàries i es va convertir en èxit de vendes. Alcàntara va rebre els premis Qwerty Btv (2009), Regió7 de Cultura (2009), Joaquim Amat-Piniella (2010) i va ser finalista del Premi Llibreter de Narrativa 2009 i, a més, la seva obra es va convertir en una minisèrie de TV3.
L’any 2011, Sílvia Alcàntara va publicar la seva segona novel·la, titulada La casa cantonera, en què explora el tema de la gelosia fraternal i de parella i els secrets d’una família en un poble miner inconcret del Berguedà.
Biografia Sílvia Alcàntara va néixer a Puig-Reig (Berguedà) l’any 1944 i als sis mesos d’edat la seva família es va traslladar a la Colònia Vidal, una colònia tèxtil situada al marge del riu Llobregat. Als catorze anys es va posar a treballar a la fàbrica, i més tard va iniciar els estudis de comerç, que li van permetre trobar una feina d’administrativa i traslladar-se a Terrassa als vint anys, on viu actualment.
Sempre conscient de la seva manca de formació lingüística en català, a l’inici de la democràcia va prendre la determinació d’estudiar-lo. Al mateix temps, es va interessar per l’escriptura i va començar a compondre narracions, algunes d’elles premiades en diversos certàmens locals. Aquests petits èxits la van esperonar per escriure més. A principis de la dècada de 1990 es va crear l’Aula de Lletres i s’hi va matricular. En acabar, va entrar a treballar a la mateixa escola, on va realitzar tasques administratives. Més tard l’escola es va traslladar a l’Ateneu Barcelonès.
Després d’iniciar-se en el món literari català amb un debut tan exitós, l’escriptora compagina l’ensenyament de tècniques d’escriptura a l’Ateneu Terrassenc amb la preparació de noves ficcions. També és sòcia fundadora i presidenta de l’associació cultural Un munt de mots de Terrassa.