L’Arxiu Municipal convoca una nova edició de la beca de recerca sobre Castellbisbal

Dimecres, 22 de setembre de 2021

El termini per sol·licitar l’ajut, de 4.000 euros, finalitza el proper 5 de novembre.


L’Arxiu Municipal ha obert la convocatòria d’una nova edició de la beca de recerca sobre Castellbisbal que permetrà finançar un projecte d’investigació inèdit sobre la vila i el terme municipal. La beca, que enguany arriba a la seva sisena edició, pretén millorar el coneixement de la història i patrimoni de Castellbisbal, incentivant-ne la recerca sobre temes inèdits o poc coneguts. Per això, segons s’especifica a les bases, la investigació ha d’estar basada totalment o parcial en la consulta de fons documentals relacionats amb el municipi, amb un abast cronològic des de l’antiguitat tardana fins a finals del segle XX. 

Pot optar a la beca qualsevol persona que estigui duent a terme estudis superiors, o que ja els hagi acabat, i que de manera individual o col·lectiva, presenti un projecte de recerca on s’especifiquin els objectius que es volen assolir, l’interès científic, la metodologia i les fots que s’utilitzaran.

Les sol·licituds es poden presentar, amb la documentació requerida al text de la convocatòria, fins al proper 5 de novembre. Els projectes seran avaluats per un jurat, del qual formen part especialistes externs al consistori, com ara el professor d’Història econòmica de la Universitat de Girona, Antonio López Estudillo; i l’arxivera municipal de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca i membre de la junta de l’Associació d’Arxivers de Catalunya, Mercè Aymerich.

La beca està dotada amb 4.000 euros, que es concediran a un únic projecte de recerca. A més, es publicarà l’estudi premiat, en format paper i en electrònic, se’n lliuraran exemplars a l’autor sense cost i es distribuirà a centres d’arxiu, universitats, centres de recerca i biblioteques.

Fins al moment, amb aquestes beques ja s’han finançat cinc projectes de recerca sobre Castellbisbal que han tractat temes diversos com ara la vida al poble durant l’Alta Edat Mitjana, les disputes judicials a l’entorn de la possessió del castell, com vivien les famílies a Castellbisbal entre els anys 1572 i 1830, el creixement urbanístic del terme municipal fins al 2000 o l’educació durant la postguerra i el franquisme. D’aquests projectes premiats ja s’han publicat els tres primers estudis.

Darrera actualització: 22.09.2021 | 14:19