En cas d’emergència, el consistori recorda que cal trucar al 112 o contactar amb la Policia Local per telèfon al 93 772 11 88 o mitjançant l’app BeeSafe de seguretat ciutadana
La Policia Local ha realitzat tres detencions durant les darreres tres setmanes per motius de violència de gènere al municipi. La primera es va produir el passat 20 de juny, la segona el dia 24 i la darrera detenció, aquesta mateixa setmana.
“La violència de gènere és un greu problema que també tenim i patim a Castellbisbal, malgrat que moltes persones puguin pensar que això no passa al nostre voltant”, alerta la regidora de Seguretat Ciutadana, Glòria Martínez, que recorda que al municipi hi ha recursos gratuïts i confidencials on s’ofereix ajuda i informació sobre el tema.
Un d’aquests serveis és el Grup d’Atenció a la Víctima (GAV) de la Policia Local, que funciona les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any i està pensat per atendre casos d’urgència. “El que fem és una atenció immediata davant qualsevol situació d’agressió física o psicològica” destaca José Luis Jiménez, sotsinspector cap de la Policia Local, que reconeix que la víctima, algunes vegades, no s’atreveix a denunciar per por a l’agressor. “Demanar ajuda no compromet ningú a prendre mesures que no es desitgin, però és necessari que s’informin per si de cas. La víctima ha de saber que té dret a un allotjament d’urgència si ha de deixar el seu domicili i a una ordre de protecció si la seva vida corre perill”.
A Castellbisbal també comptem amb el Servei d’Informació i Atenció a la Dona (SIAD) ubicat a Can Margarit, que disposa d’una unitat d’atenció psicològica i una altra d’assessorament jurídic. “Les dones víctimes de violència de gènere han de saber que no estan soles, que les acompanyem durant tot el procés i que tractem els seus casos amb total confidencialitat”, assenyala la regidora de Polítiques d’Igualtat, Melani Solís.
Finalment, el consistori recorda que en cas d’emergència cal trucar al 112 o bé contactar amb la Policia Local per telèfon al 93 772 11 88 o mitjançant l’app BeeSafe. També es pot trucar al 900 900 120, que és el servei d’atenció contra la violència masclista de la Generalitat.