La Fiscalia no investigarà el conveni urbanístic amb la Junta de Compensació de Ca n'Estapé per considerar-lo prescrit

Dijous, 30 d’abril de 2015

Malgrat que s’arxiva el cas, la Fiscalia Anticorrupció considera que, sense fer-ne una investigació exhaustiva, els fets podrien admetre’s com a constitutius de delicte de prevaricació.


La Fiscalia Anticorrupció acaba de comunicar a l’Ajuntament de Castellbisbal que no investigarà el conveni urbanístic amb la Junta de Compensació de Ca n’Estapé. En l’escrit, la Fiscalia argumenta que els fets han prescrit i, per tant, s’ha d’arxivar el cas. Tot i així, el document també apunta que, sense fer-ne una investigació exhaustiva, els antecedents que l’Ajuntament de Castellbisbal va posar en coneixement de la Fiscalia Anticorrupció podrien admetre’s com a constitutius de delicte de prevaricació.

Fa un mes, el passat 20 de març, l’Ajuntament de Castellbisbal va enviar a la Fiscalia Anticorrupció el conveni urbanístic que l’exalcalde Joan Playà va signar amb la Junta de Compensació del Sector de Ca n’Estapé al juliol de l’any 2000. Aquesta decisió es va prendre després que auditors externs detectessin possibles extralimitacions en les competències de l’exalcalde del municipi.

La resposta de la Fiscalia Anticorrupció va arribar el 28 d’abril, a l’Ajuntament de Castellbisbal. En ella s’hi determina que l’expedient administratiu del conveni urbanístic amb la Junta de Ca n’Estapé i les conclusions de l’auditoria externa “sense analitzar exhaustivament la concurrència de tots i cada un dels elements integrats del tipus, podrien admetre’s com a hipòtesis que els fets comunicats a la Fiscalia poguessin reputar-se inicialment com a constitutius d’un delicte de prevaricació previst i penat a l’article 404 del Codi Penal”. El mateix escrit decreta l’arxiu de l’expedient per haver transcorregut 10 anys des que van tenir lloc els fets, de manera que es dóna el cas per prescrit.

 

Darrera actualització: 23.12.2019 | 18:37