El nou servei, que serà operat per l’empresa Direxis TGO, oferirà cobertura tant al nucli urbà com a les urbanitzacions i incorporarà el transport a demanda els caps de setmana i dies festius.
A partir de l’1 d’abril, el servei de bus urbà de Castellbisbal serà gestionat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Amb el traspàs, s’incorporen algunes novetats en el servei, que serà operat per l’empresa Direxis TGO i que comptarà amb sis línies d’autobús (quatre de regulars i dos a demanda), que oferiran cobertura tant al nucli urbà com a les urbanitzacions.
“Amb aquesta nova gestió del servei, fem un pas endavant en la millora del transport públic al nostre municipi. L'increment d'expedicions i l'ampliació de la cobertura horària ens permetrà oferir un servei més eficient, que faciliti la mobilitat diària i fomenti l'ús del transport públic com a alternativa real al vehicle privat”, assenyala l’alcaldessa de Castellbisbal, Maria Dolors Conde Domínguez.
En la mateixa línia, el regidor de Mobilitat, Jordi Piera Cano, destaca que “el nou servei no només millorarà les freqüències i la cobertura, sinó que també comportarà una renovació de la flota de vehicles per models més sostenibles i eficients amb l’objectiu d’avançar cap a una mobilitat més ecològica i adaptada a les necessitats de tothom”.
Amb l’objectiu de facilitar-ne la identificació, les línies d’autobús actuals canviaran de nom a partir de l’abril i incorporaran les sigles CS que fan referència al municipi de Castellbisbal. Les línies regulars seran la CS1, CS2, CS3 i CS4 i les dues línies de bus a demanda seran la CS5 i CS6.
La línia L1 que actualment cobreix el servei entre el nucli urbà i l’estació de Rodalies passarà a ser la línia CS1. Tindrà un interval de pas de 20 minuts de dilluns a divendres i de 60 minuts en caps de setmana i festius. A més, incorporarà una nova expedició nocturna cap a l’estació els diumenges i festius.
La línia L2A que uneix el nucli urbà amb Can Santeugini i Costablanca serà la línia CS2 i sumarà dues noves expedicions per sentit en dies feiners. Els caps de setmana i festius, mantindrà el mateix recorregut amb un horari diferent.
La línia CS3 substituirà la línia L2B i donarà cobertura des del nucli urbà fins a Comte de Sert i Can Costa només en dies feiners, un servei que s’incrementarà amb quatre trajectes per sentit.
La línia L2C que comunica la urbanització de Santa Teresita, el polígon de Santa Rita i el Canyet amb el nucli urbà serà la línia CS4 i només donarà servei els dies feiners.
Com a novetat important, a partir de l’abril els dissabtes, diumenges i festius entrarà en funcionament un nou servei de transport a demanda (TAD) operat a través de les noves línies CS5 i CS6 que donaran servei a la zona de Comte de Sert (CS5) i les urbanitzacions de Can Costa i Santa Teresita (CS6) i que incrementaran l’oferta actual amb dos trajectes addicionals per sentit.
Aquest servei de bus a demanda connectarà cada 2 hores les urbanitzacions de Comte de Sert (CS5), Can Costa i Santa Teresita (CS6) amb el nucli urbà i l’estació de Rodalies i funcionarà únicament amb reserva prèvia que caldrà formalitzar trucant al telèfon 900 900 772 (de dilluns a divendres, de 8.00 a 20.00 hores) o bé amb l’aplicació mòbil AMB bus demanda Castellbisbal indicant la parada d’origen i la de destinació de la línia que es vol utilitzar.
Les noves línies del servei de bus urbà de Castellbisbal s’inclouran en l’aplicació mòbil AMB Mobilitat. Aquesta app gratuïta es pot descarregar des de Play Store o App Store i permet planificar el viatge amb la informació de transport sempre actualitzada. Entre altres, informa sobre les alteracions del servei, els recorreguts, avisos i també permet saber les hores de pas dels autobusos en temps real.
A partir de l’1 d’abril, amb l’entrada en funcionament del nou servei de bus urbà, Castellbisbal completa la seva integració al sistema tarifari metropolità, que permet viatjar amb títols integrats d’una zona entre els 36 municipis de l’Àrea Metropolitama de Barcelona. Amb els títols integrats multiviatge es poden fer desplaçaments amb altres mitjans de transport, com els trens de Rodalies o FGC, pagant un únic viatge. També es poden utilitzar els títols socials de l’AMB, com la targeta rosa metropolitana o el passi metropolità d’acompanyant.
A excepció del títol gratuït Carnet de la Gent Gran, que continuarà vigent, els títols propis del bus urbà de Castellbisbal es deixaran de vendre a partir de l’1 d’abril. No obstant això, els títols adquirits amb anterioritat seran vàlids fins al 31 de maig del 2025.