La realització d’aquesta formació és una de les accions incloses en el Protocol municipal sobre violències sexuals i LGTBIfòbiques aprovat en el Ple de maig. Les persones que hi participin aprendran tècniques per prevenir i detectar possibles situacions de violència masclista.
Aquest mes de juny ja s’ha posat en marxa una de les accions incloses en el Protocol municipal sobre violències sexuals i LGTBIfòbiques a l’espai públic i contextos d’oci que es va aprovar en el Ple municipal del mes de maig. En concret, s’ha iniciat el programa de formació per a totes les persones implicades en el desenvolupament dels espais d’oci nocturn.
El primer curs realitzat s’ha adreçat a la Policia Local, però la formació arribarà properament al personal municipal així com al monitoratge i persones de suport dels casals d’estiu. A més, les sessions formatives es faran extensives a entitats i col·lectius que formen part important de la programació cultural, esportiva i d’oci del poble. En tots els casos, l’objectiu és aconseguir que tothom incorpori la mirada de gènere en el seu dia a dia i que, d’aquesta manera, es puguin prevenir i detectar possibles situacions de violència masclista.
En el cas de la Policia Local, el curs ha tingut una durada de sis hores i s’hi han explicat els conceptes clau en l’àmbit de les violències masclistes i la legislació vigent. A més, s’ha dedicat part del temps a analitzar en profunditat els punts del protocol municipal que més incideixen en la seva tasca.
Formació contra el bullying per al monitoratge Paral·lelament a aquesta formació en violències sexuals, l’Ajuntament farà una sessió formativa a totes les persones que treballaran als casals d’estiu per formar-los per a la prevenció del bullying i de les relacions abusives així com per incorporar la mirada de gènere. Amb aquest tipus d’accions, el consistori vol dotar el monitoratge de més eines per detectar els casos d’assetjament i poder actuar amb celeritat tan bon punt els identifiquin.