50 pobles i ciutats de tot Espanya participen en aquesta xarxa que ha impulsat Ecovidrio per continuar promocionant la recollida selectiva del vidre.
Castellbisbal ha estat escollit com un dels cinquanta municipis de tot Espanya que forma part de la xarxa Municipis Agermanats pel Vidre, una iniciativa que ha impulsat Ecovidrio després que Nacions Unides ha declarat el 2022 com a Any Internacional del Vidre.
Els ajuntaments inclosos en aquesta iniciativa es comprometen a fer accions per potenciar la recollida selectiva del vidre i per explicar que el reciclatge d’aquest material és essencial perquè fomenta la reducció de residus, l’economia circular i el desenvolupament sostenible.
A Castellbisbal, disposem de contenidors de vidre a la via pública i també a la Deixalleria.
Municipis Agermanats pel Vidre inclou 12 poblacions i ciutats catalanes entre les quals hi ha Barcelona, Girona, Montblanc, Arenys de Mar o Mataró. La tria dels municipis participants s’ha fet valorant que tinguessin alguna vinculació històrica amb el vidre i en el cas de Castellbisbal, s’ha destacat el fet que, des de fa molts anys, compta amb una planta de recuperació d’aquesta matèria, REVIBASA.
Per agrair la implicació dels municipis i fer palès el seu compromís, el 3 de juny es farà un acte a Mataró en el qual els alcaldes rebran una clau feta amb vidre reciclat i elaborada de manera artesanal per la Real Fábrica de Cristales de La Granja (Segòvia).
Recollida del vidre als establiments de restauració Els establiments d’hoteleria i restauració generen la major part de residus d’envasos de vidre: concretament, el 52 % del total. Per tal d’aconseguir que tots aquests envasos es recullin de manera selectiva, darrerament, s’han intensificat les campanyes de sensibilització en aquest sector i precisament aquest mes de maig s’ha fet una campanya per lliurar-los, de manera gratuïta, cubells per a la recollida del vidre.
L’any passat, també es va dur a terme una iniciativa similar i que va tenir l’objectiu de sensibilitzar i acompanyar els establiments perquè fessin una bona recollida selectiva de tots els residus.