Les activitats centrals de la festa, que arriba a la seva quarta edició, tindran lloc diumenge a la Plaça de l’Església, on es farà una trepitjada de raïm popular.
Per quart any consecutiu, Castellbisbal recupera les seves arrels històriques, lligades a les vinyes, i celebra aquest cap de setmana la Festa de la Verema.
Diumenge al matí, ben d’hora, els més matiners sortiran a collir el raïm que més tard es farà servir per fer la trepitjada popular. Sortiran amb carros, tractors i cotxes que, de tornada, passejaran pels carrers del poble amb la càrrega de la collita.
Per recuperar les forces, al Pati de l’Esbarjo, es farà un esmorzar obert a tothom, a base de pa amb tomàquet, botifarra, cansalada i embotits on no hi faltarà el bon vi.
Després, cap a les 11.00 del mati, serà el moment de començar a fer la trepitjada de raïm, a la Plaça de l’Església. Per a l’ocasió es prepararan quatre cups: un per als grans i tres per a la canalla, ja que aquesta és una festa amb la qual es vol ensenyar als més petits una de les tradicions més arrelades al territori, com és la vinya.
Durant tot el matí de diumenge també es podrà adquirir el vi de la collita de l’any passat, quan es van produir 1.500 litres; i participar a la Taula d’Intercanvi Local de Plaques de Cava que, fins a les 14.00 hores, estarà situada a la Plaça de l’Església.
Activitats especials del Museu de la Pagesia Amb motiu de la celebració de la Festa de la Verema, el Museu de la Pagesia ha preparat una programació especial que començarà demà, divendres, amb una xerrada, amb tast de vi inclosa, titulada “La cultura de la vinya i el vi”, a càrrec de la periodista Rosa Vendrell.
Diumenge, a més, a partir de les 11.00 del mati i fins el migdia, el Museu sortirà a la Plaça de l’Església, on exposarà eines del seu fons vinculades amb el cicle del conreu de la vinya i del vi i organitzarà tallers relacionats amb la verema.