Coincidint amb el Dia mundial d’aquesta malaltia rara que afecta a unes 400 persones a tot Catalunya, l’Ajuntament s’ha afegit a la campanya “Fes un gest per l’ELA” que impulsa la Fundació Miquel Valls.
Donar a conèixer la problemàtica a què s’enfronten els afectats per l’Esclerosi Lateral Amiotròfica és l’objectiu de la campanya solidària Fes un gest per l’ELA a què s’ha sumat l’Ajuntament de Castellbisbal coincidint, avui dimecres, 21 de juny, amb el Dia mundial d’aquesta malaltia.
La iniciativa, impulsada per la Fundació Miquel Valls, consisteix a fer-se una fotografia fent el gest per l’ELA, és a dir, formant amb la posició dels dits d’una mà la lletra L. L'objectiu és aconseguir el màxim nombre d’imatges i difondre-les a través de les xarxes socials amb les etiquetes #fesungestperlela, #fesungestperlela2017, #ela, #diamundialela i #fundaciomiquelvalls
L'equip de govern de l'Ajuntament s'ha fet ja la fotografia fent el gest per l'ELA i des del consistori, s'anima tots els veïns perquè també participin en aquesta iniciativa i facin el seu gest solidari.
Què és l’ELA?
L’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA), també coneguda com a Malaltia de Lou Gehrig, és una malaltia neurodegenerativa que afecta les neurones motores del cervell, del tronc encefàlic i de la medul·la espinal, que són les cèl·lules encarregades de transmetre l’ordre del moviment voluntari del cervell als músculs.
La degeneració de les neurones motores fa que la capacitat del cervell per iniciar i controlar el moviment muscular es perdi. En conseqüència, els pacients presenten atròfia muscular, que avança provocant paràlisi progressiva. A part de l’autonomia motora, la capacitat de la parla, la deglució i la respiració també s'hi veuen afectades.
Actualment és una malaltia que no té cura i encara no es disposa de cap tractament que permeti aturar-ne el procés degeneratiu que comporta.
L’ELA es considerada una malaltia minoritària o rara, que es calcula que afecta unes 400 persones a Catalunya, 4.000 a tot el territori espanyol i 350.000 de l'àmbit mundial. Cada any se'n diagnostiquen uns 120.000 casos nous a tot el món.