Es tracta d’una iniciativa solidària que reuneix persones i entitats d’àmbits diversos i que té per objectiu impulsar l’acollida de refugiats a Catalunya.
L’Ajuntament de Castellbisbal s’ha afegit a la campanya unitària Casa nostra, casa vostra, que té com a objectiu principal denunciar la situació que viuen les persones refugiades i aconseguir que les institucions catalanes duguin a terme polítiques d’acollida reals i efectives.
L’adhesió a aquesta campanya comporta la signatura del manifest Casa nostra, casa vostra, on es fa una crida perquè Catalunya “assumeixi compromisos immediats” i “sigui terra d’acollida”, de manera que es pugui “garantir la inclusió i el desenvolupament social digne de les persones migrades”.
A més, el manifest anima “la ciutadania a mobilitzar-se i a fer sentir la seva veu” i, en aquest sentit, convoca tots els ciutadans a participar en la mobilització que es farà a Barcelona el proper dissabte, 18 de febrer, en suport als refugiats i que s’espera que sigui la més multitudinària que s’hagi fet a Europa des que va esclatar aquesta crisi a la Mediterrània.
Aprovació en el Ple municipal L'adhesió al Manifest Casa nostra casa vostra es va aprovar en el Ple del passat mes de gener amb els vots a favor de tots els grups polítics excepte de Ciutadan’s, que s’hi va abstenir.
El regidor de Cooperació, Joaquim Sardà, va explicar que la participació en aquesta iniciativa és una més de les accions que el consistori ha impulsat des del 2015 "en aquest camí d’acollida dels refugiats" i va fer referència al "lamentable paper de les institucions en l’acollida d'aquestes persones que fugen de la guerra".
Campanya unitària Casa nostra, casa vostra està format per persones i entitats d’àmbits diversos. Segons expliquen en el seu web, el nom de la campanya respon al seu objectiu: el fet de voler “acollir persones que fugen de les guerres, de la fam, de la persecució política, per motius d’orientació sexual o per les seves creences” i sense oblidar “aquelles persones que ja són aquí i que segueixen tenint dificultats per desenvolupar una vida digna”.