L’Ajuntament posa a disposició ordinadors per als veïns que no en tinguin i facilitarà la tramitació tramitarà les aportacions que li arribin per escrit.
El Departament de Salut de la Generalitat ha posat en marxa un procés participatiu que té per objectiu recollir les opinions de la ciutadania en relació a com hauria de ser l’atenció sanitària continuada i urgent a Catalunya. La participació es canalitza a través de l’espai web participa.gencat.cat que estarà obert fins al dia 18 de novembre. Tant les persones físiques com les entitats i organitzacions poden deixar-hi les seves aportacions.
Per a aquelles persones que no disposin de connexió a Internet, l’Ajuntament posa a la seva disposició l’equipament informàtic del Punt d’Informació Juvenil, situat al costat de la Biblioteca, així com la possibilitat de fer arribar qualsevol aportació o suggeriment directament a les oficines municipals.
L’Ajuntament, a la Jornada de Debat Aquesta iniciativa de participació ciutadana s’emmarca en un procés de reflexió i debat al voltant de com caldria estructurar els serveis sanitaris d’atenció continuada a Catalunya. En aquest sentit, el 14 d’octubre passat, el Departament de Salut va organitzar una jornada de debat en la qual hi van participar una trentena de representants del món local i, entre ells, l’alcalde de Castellbisbal, Joan Playà, que va ser un dels pocs alcaldes catalans convidats pel conseller, Antoni Comín.
La jornada va tenir com a objectiu repensar l’atenció continuada i d’urgències d’una manera integrada i és per aquest motiu que es van considerar aspectes com poden ser els horaris dels CAP o els serveis d’urgències i d’ambulàncies.
Tot i que la sessió va estar acotada amb una sèrie de limitacions i una proposta inicial de les qüestions a debatre, Joan Playà va aprofitar la reunió per aportar nous criteris que es consideren importants des de Castellbisbal i que caldria tenir en compte a l’hora de planificar els serveis d’atenció continuada i urgent.
Entre aquests, aspectes com la necessitat de valorar les condicions d’accessibilitat dels veïns als serveis sanitaris, la disponibilitat de transport públic, l’oferta o no d’altres serveis sanitaris al municipi o la possibilitat i l’oferiment de col·laboració per part de les administracions. A més, Playà va assenyalar d’altres aspectes per defensar que cal tenir una visió flexible i adaptativa a les necessitats de cada municipi i a la realitat territorial.