L'Ajuntament demana un augment del servei de bus a l'Hospital de Terrassa

Dimecres, 3 d’agost de 2016

Cada mes, fins a 4.000 veïns del poble van a l’Hospital per visitar-se, fer-se proves, acompanyar familiars o visitar pacients ingressats.

L’Ajuntament de Castellbisbal ha demanat a la Generalitat de Catalunya que incrementi el servei d’autobús entre el municipi i l’Hospital de Terrassa. La petició es va fer en el decurs d’una reunió que l’alcalde, Joan Playà, va mantenir amb el responsable del Servei Territorial de Transports de Barcelona, Jordi Follia, el passat 21 de juliol.

Segons dades del Consorci Sanitari de Terrassa, cada mes, 2.000 veïns de Castellbisbal es desplacen a l’Hospital per visitar-se o per fer-se alguna prova mèdica. Si a aquesta xifra s’hi afegeixen els acompanyants d’aquests malalts així com les persones que es desplacen a l’Hospital per visitar algun pacient que hi està ingressat, la quantitat de castellbisbalencs que es desplacen a l’Hospital pot arribar a ser de 4.000 persones, cada mes.

Actualment, Castellbisbal disposa d’una única línia de bus que uneix el municipi amb l’Hospital de Terrassa. Es tracta de la línia C7 que ofereix només quatre expedicions diàries (dues al matí i dues a la tarda) i, solsament, de dilluns a divendres. Aquesta manca de servei fa que la majoria de veïns del poble optin pel transport privat o pel taxi.

 

Propostes de millora
Per tal de facilitar que es pugui incrementar la freqüència de pas dels autobusos fins a l’Hospital, l’Ajuntament ha fet diverses propostes a la Generalitat entre les quals destaca el fet de desviar la línia C2 (Martorell-Terrassa) perquè passi pel nucli urbà. Aquesta opció suposaria incrementar el servei en tres expedicions més cada dia i no comportaria una gran despesa econòmica. L’alcalde de Castellbisbal també es va comprometre a estudiar una possible col·laboració econòmica del consistori amb la Generalitat si així es pot aconseguir una millora del servei.

En la reunió, Joan Playà va defensar que “oferir un bon servei de transport públic de connexió entre Castellbisbal i l’Hospital de Terrassa és necessari tant des d’un punt de vista d’una mobilitat sostenible i accessible com per a la consecució d’una assistència sanitària completa" i va assegurar que considera necessari “oferir a la ciutadania un grau de qualitat òptim en el transport públic fins a l’Hospital”.

Playà, a més, va assenyalar el fet que la manca de transport públic afecta, especialment, el col·lectiu de la gent gran “que són els que tenen alhora més dificultats per desplaçar-se i menys recursos davant dels problemes de salut”.

 

Darrera actualització: 18.11.2019 | 16:56