El Ple municipal va decidir incrementar el pressupost d’inversions en 607.000 euros, de manera que es puguin finançar set projectes més.
Es tracta d'uns diners que provenen del superàvit de que disposa l’Ajuntament d’exercicis anteriors. Amb l’aprovació d’aquesta nova modificació pressupostària (la cinquena del 2016), el pressupost d’inversions d’enguany a Castellbisbal s’eleva fins a gairebé tres milions d’euros; una xifra que representa més del doble de l’import inicialment previst que era d’1.256.000 euros.
L’augment del pressupost d’inversions es va aprovar en el Ple Municipal que es va celebrar dilluns passat i va comptar amb els vots a favor d’Alternativa per Castellbisbal, el Partit dels Socialistes de Catalunya i Esquerra Republicana de Catalunya i amb les abstencions dels grups de Convergència i Unió i Ciutadans.
Projectes d’inversió La inversió més quantiosa, 435.374 euros, es destinarà a la millora del clavegueram de la urbanització de Can Costa. Les obres que s’hi faran consistiran en la recollida de les aigües residuals i pluvials de gran part de la urbanització i la seva conducció cap al sistema de clavegueram públic executat anys enrere.
La segona inversió en importància econòmica és per a la construcció d’una estació transformadora per al subministrament elèctric de l’Illa Esportiva. L’estació costarà 80.000 euros i permetrà estalviar uns 13.000 euros anuals en el consum elèctric. A més, a l’Illa Esportiva s’hi destina un nou suplement de crèdit de 45.000 euros per incrementar el pressupost de les obres d’impermeabilització de la coberta del pavelló, que es preveu que costaran 145.000 euros.
En el Ple també es van aprovar suplements de crèdit per un import de 46.610 euros, que es destinaran a comprar un remolc per al transport de la imatgeria popular i festiva, dos vehicles, diversos jocs urbans per fer exercici a l’exterior i instruments per a l’Escola de Música.
L’alcalde, en Joan Playà, com a responsable de la Hisenda municipal, destaca que “aquestes inversions s’han pogut aprovar gràcies a una rigorosa i prudent planificació econòmica”. A més, ha destacat que “permeten dur a terme projectes d’inversió llargament esperats i necessitats, tenint en compte tots els nuclis de la població i amb una incidència directa en la millora dels serveis que rep la ciutadania”.