HIPOFAM dóna 15.000 euros a l'Hospital de la Vall d'Hebron

Divendres, 20 de maig de 2016

Del total d'aquests diners, cinc mil euros provenen d'un donatiu realitzat per l'Ajuntament de Castellbisbal.

L'Associació per a la Informació i Investigació de la Hipomagnesèmia Familiar (HIPOFAM) ha donat 15.000 euros a l'Institut de Recerca de la Vall d'Hebron amb l'objectiu que els destini a la investigació de la hipomagnesèmia familiar, una malaltia genètica rara.

Els diners s'han aconseguit mitjançant l'organització de nombroses activitats solidàries i 5.000 euros corresponent a una donació feta per l'Ajuntament de Castellbisbal. L'aportació del consistori s'emmarca en el volum total d'ajudes i subvencions que cada any atorga per donar suport tant a iniciatives de cooperació internacional com a entitats i associacions sense ànim de lucre com poden ser, a més d'HIPOFAM, Justícia i Pau o La Marató de TV3.

Per continuar donant suport a aquesta entitat, el proper diumenge dia 29 de maig es farà un concert solidari protagonitzat pel cor infantil Amazing Kids. El preu de l’entrada, que és de 5 euros, es destinarà, íntegrament a HIPOFAM.  A més, per cada entrada venuda, la regidoria de Cooperació de l’Ajuntament donarà 5 euros més a aquesta entitat.

Per a aquelles persones que no puguin venir al concert, però que vulguin col·laborar econòmicament amb l’associació HIPOFAM, s'ha establert una FILA 0, amb la qual es complementarà la recaptació. Si voleu fer un donatiu, podeu fer un ingrés al compte corrent ES34 0075 1151 1106 0010 2345 d’Hipofam.

Què és l'hipomagnesèmia familiar?
La síndrome d'hipomagnesèmia familiar és una malaltia rara que es caracteritza per la pèrdua de calci i magnesi en l'orina que, en la totalitat dels casos, comporta una fallida renal que acaba requerint un transplantament.

L'Institut de Recerca de la Vall d'Hebron lidera la investigació d'aquesta malaltia amb les doctores Anna Meseguer i Gemma Ariceta que, al 2014 van començar un projecte per determinar els mecanismes implicats en la progressió de la malatia. 

Darrera actualització: 3.12.2019 | 17:47