L'Ajuntament tanca l'"skatepark" perquè no garanteix la seguretat dels usuaris

Divendres, 8 de gener de 2016

El deteriorament de l’skatepark s’ha accelerat arran del trasllat des de la seva ubicació original al parc de les Destreses, al parc del Castell

 

L’Ajuntament de Castellbisbal ha precintat l’skatepark que està instal·lat al parc del Castell després que els tècnics municipals l’han inspeccionat i han comprovat que no compleix les mesures mínimes per garantir la seguretat dels usuaris. El precinte de les instal·lacions es va produir durant el matí d’ahir dijous 7 de gener.

Els informes tècnics assenyalen que les estructures que integren l’skatepark estan malmeses i que presenten desperfectes que poden causar caigudes i danys als joves que hi patinen. Davant d’aquesta realitat i tenint en consideració les apreciacions que han fet algunes famílies alertant al consistori en aquest mateix sentit, l’Ajuntament ha optat per tancar la instal·lació, mentre es busca una solució definitiva.

 

Deteriorament accelerat pel canvi d’ubicació

L’skatepark ha estat objecte de nombroses reparacions des de que, a l’abril del 2011, es va desmuntar de la seva ubicació original, el parc de les Destreses, per instal·lar-lo a la pista que hi ha al parc del Castell. Va ser un canvi d’ubicació que l’empresa instal·ladora de l’skatepark va qualificar com a “gens recomanable” , ja que segons van explicar els seus responsables, els skateparks exigeixen una gran precisió d’encaix entre les diferents peces que els integren per garantir el lliscat i la seguretat dels patinadors i aquesta precisió només es pot garantir en el primer muntatge.

Malgrat tot, l’Ajuntament, atenent les queixes d’alguns veïns pel soroll que provocava la instal·lació, va fer el canvi d’ubicació que va comportar una despesa de més d’11.000 euros (6.230, corresponents al desmuntatge, trasllat i nova instal·lació i 4.997, per la compra d’una estructura nova que era imprescindible per adaptar-la al nou espai).

Poc després del seu trasllat van començar les queixes dels usuaris pel deteriorament de la instal·lació i a l’agost del 2012 i al gener de 2013, ja es van haver fer les primeres reparacions de gran abast. Al maig de 2014, quan l’equipament havia arribat a la mitat de la seva vida útil, es va haver de fer una revisió general que va tenir un cost de 6.043 euros i només un any després, al maig de 2015, es va fer una segona revisió que va costar 2.400 euros més. Es tracta de reparacions que van més enllà dels desperfectes atribuïbles a l’ús i que l’empresa instal·ladora de l’skatepark atribueix, directament, al desmuntatge i canvi d’ubicació.

Darrera actualització: 27.09.2019 | 15:10