L’objectiu d’aquest esdeveniment europeu és acostar a la societat els avenços científics i tecnològics de manera atractiva i propera amb la finalitat d’augmentar el coneixement, la cultura i l’interès científic.
La Setmana de la Ciència es va celebrar del 13 al 22 de novembre i alguns dels centres educatius de Castellbisbal es van sumar a la iniciativa organitzant activitats especials.
És el cas, per exemple, de l’Escola Els Arenys, que enguany dedicarà tot el curs al projecte “Experimentarenys!” per treballar de manera transversal la ciència i l’experimentació. Per això, els dies 17 i 19 de novembre un parell de mares de l’escola, expertes en la matèria, van impartir un taller de magnetisme als alumnes de 5è i 6è durant el qual els nois i noies van poder experimentar amb les forces magnètiques d’atracció i repulsió i van descobrir la influència dels imants sobre les brúixoles. A més, van construir el seu propi electroimant.
Xerrada sobre paleontologia Coincidint també amb la Setmana de la Ciència, i amb l’objectiu de fomentar les vocacions científiques i tecnològiques entre l’alumnat de secundària, enguany Issac Casanovas va impartir a l’Auditori d’Els Costals la conferència: “Per què dedicar-se a la paleontologia?”. La trobada, a la qual va assistir l’alumnat de 3r i 4t d’ESO de l’Institut Castellbisbal, va estar organitzada pel Centre de Recursos Pedagògics del Servei Educatiu del Vallès Occidental.
Durant la xerrada, celebrada el passat 18 de novembre, es va explicar com treballen els paleontòlegs, des de l’excavació d’un jaciment a la reconstrucció de l’aspecte i el mode de vida d’una espècie extingida. També es va analitzar com amb l’ajut de la paleontologia es pot, literalment, viatjar en el temps cap a mons que ja no existeixen, com ara les selves tropicals poblades d’animals fantàstics.