Els participants van poder conèixer com funcionaven les bòbiles que hi havia a Castellbisbal i, a més, aprendre com treballaven els rajolers.
Després que al 2014 la Caminada es centrés en conèixer espais significatius de la Guerra Civil i que, al 2013, focalitzés l'interès en les barraques de pedra seca, aquest any 2015, la Caminada del Patrimoni ha viscut un gran creixement de participació amb la proposta per descobrir l'origen del mot pota-roig amb què s'identifiquen els castellbisbalencs.
Amb aquest pretext, la Caminada va fer un recorregut fins a la bòbila de Can Galí. Es tracta d'unes instal·lacions que actualment estan abandonades, però a partir de les quals es va poder explicar la utilitat de la terra vermella i de les argiles de Castellbisbal en la fabricació de material de construcció, expecialment, de totxos i maons.
La visita, organitzada pel Museu de la Pagesia i l'Àrea de Patrimoni Urbà de l'Ajuntament, va comptar amb la participació d'antics treballadors de la bòbila que van explicar els seus records i com s'organitzava la feina i va ser possible gràcies a la col·laboració de l'empresa propietària de la bòbila.
Taller artesanal de rajoler
Un dels alicients d'enguany va ser la proposta de completar la visita al patrimoni industrial amb un taller per entendre com es fèien, tadicionalment, les rajoles i els maons. En aquest sentit, van ser moltes les famílies que es van sentir atretes per aquesta proposta i que van participar en aquesta iniciativa que va permetre que tothom pogués fer la seva rajola i emportar-se-la a casa.
Èxit de participació
La Caminada del Patrimoni va registrar un èxit de participació que no s'esperava fins al punt que va caldre doblar el nombre de places inicialment previstes. D'aquesta manera, es consolida una activitat que ja fa anys que se celebra a Castellbisbal i que, en les darreres edicions ha obtingut una resposta creixent pel què fa a la participació.