El 23 de gener, a les 19.00 hores, a la sala d'exposicions d'Els Costals
A càrrec de Frederic Sesé Sabartés, pedagog i divulgador musical.
Entrant als anys 60, la necessitat de tenir cançons en català, noves i que s’adrecessin directament a la gent perquè s’hi sentís identificada, va quallar a tot l’àmbit lingüístic català.
A València, les figures del Raimon i posteriorment de l’Ovidi, són referents. A les Illes, hi trobem les versions d’en Guillem d’Efak i l’esclat de la Maria del Mar Bonet. Al Principat, la iniciativa pren el nom d’Els Setze Jutges amb un trio capdavanter: Miquel Porter, Remei Margarit i Josep Maria Espinàs. Aviat s’hi van afegir altres noms, més joves i amb afany d’esdevenir professionals, com Francesc Pi de la Serra, Guillermina Motta, Delfí Abella, Enric Barbat, Joan Manuel Serrat, Rafael Subirachs o Lluís Llach, la carrera musical dels quals ha estat llarguíssima i exitosa.
És un goig repassar aquests artistes i les seves cançons, entenent que la missió de normalització lingüística i artística que es van proposar va ser exitosa en circumstàncies molt adverses, la censura franquista, i que van obrir camí a les successives generacions de creadors.