Festival NYS: Inauguració del festival NYS Polígon Arts i obertura de l'exposició "El retorn: entre l'esperança i la devastació"

Dijous, 19 de setembre de 2024 a les 19:00

A les 19.00 hores, a la Sala d'exposicions d'Els Costals

Inauguració del festival NYS Polígon Arts i obertura de l'exposició "El retorn: entre l'esperança i la devastació" de Roman Poliakov

Roman narra el difícil camí cap a l’alliberament, representat a través del testimoni de la càmera. Cada fotografia és un moment congelat en el temps, on la llum travessa les ombres, simbolitzant l’esperança i el retorn de la vida a les terres desocupades. Aquestes imatges parlen del coratge i de la perseverança, de l’alt preu que es paga per cada quilòmetre de la teva terra natal. Es documentaren moments de trobades, comiats, destruccions i els primers passos cap a la restauració. L’exposició convida l’espectador a recórrer el camí de la foscor a la llum, de la desesperació al renaixement, juntament amb els que han superat aquest camí. Cada fotografia parla del gran valor de la llibertat i la pau i de la importància d’apreciar cadascun d’aquests moments. Aquesta és una història no només sobre la guerra, sinó també sobre la força de l’esperit humà, la capacitat de renéixer de les cendres i la fe en el futur. Durant la invasió de les tropes russes a Ucraïna, el Roman estava amb la seva família a Irpen. Van aconseguir escapar-se, miraculosament, sota bombardejos massius. Aquest reportatge fotogràfic va ser important per a ell,  no només com a fotògraf sinó també com a testimoni i participant d’aquell moment i d’aquells esdeveniments. Viure a Castellbisbal, ​​lluny de la meva terra, em serveix, a través d’aquestes imatges, per crear un pont entre els ucraïnesos i el món. Per mostrar històries que mereixen una atenció global. L’exposició és una crida a la solidaritat, la comprensió i el suport en la lluita per la pau i la justícia.

Consulta la programació completa!

  • Accés gratuït
  • Sense reserva d'entrada, excepte on s'indica
  • Per a tots els públics, excepte on s'indica
  • Aforament limitat
  • Dies 18, 19 i 20 de setembre, al Casal de la Gent Gran de 9.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 19.00 hores. Després d'aquestes dates pots consultar le splaces lliures al 93 772 18 44. 

Sala d'exposicions d'Els Costals

Av. de Pau Casals, 16 - 08755 Castellbisbal - Barcelona
Telèfon: 93 772 38 83
Adreça electrònica: cultura@castellbisbal.cat
Lloc web: elscostals.cat/
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 18.09.2024 | 09:51