Autocontrols
Què són?
Els autocontrols són procediments eficaços de control que els establiments alimentaris han de crear, aplicar i mantenir per garantir la producció d’aliments segurs, d’acord amb els principis en els quals es basa el Sistema d’Anàlisi de Perills i Punts de Control Crític (APPCC).
El sistema APPCC permet identificar, avaluar i controlar perills significatius per a la innocuïtat dels aliments.
Quins són?
Els prerequisits són les pràctiques i les condicions necessàries per garantir la seguretat alimentària. Engloben aspectes com ara:
- La neteja i la desinfecció d’instal·lacions i equips
- El subministrament i l’ús d’aigua de proveïment
- La prevenció i el control de plagues
- Les pràctiques de manipulació del personal i els coneixements sobre seguretat alimentària
- La identificació i la localització dels productes produïts i/o comercialitzats
- El control de temperatura de recepció de menjars preparats, si és el cas
Guia:
- Els Autocontrols a Castellbisbal
- Guia Diputació de Barcelona
- Requisits higiènico-sanitaris dels establiments