Autocontrols

Què són?

Els autocontrols són procediments eficaços de control que els establiments alimentaris han de crear, aplicar i mantenir per garantir la producció d’aliments segurs, d’acord amb els principis en els quals es basa el Sistema d’Anàlisi de Perills i Punts de Control Crític (APPCC).

El sistema APPCC permet identificar, avaluar i controlar perills significatius per a la innocuïtat dels aliments.

Quins són?

Els prerequisits són les pràctiques i les condicions necessàries per garantir la seguretat alimentària. Engloben aspectes com ara:

  • La neteja i la desinfecció d’instal·lacions i equips
  • El subministrament i l’ús d’aigua de proveïment
  • La prevenció i el control de plagues
  • Les pràctiques de manipulació del personal i els coneixements sobre seguretat alimentària
  • La identificació i la localització dels productes produïts i/o comercialitzats
  • El control de temperatura de recepció de menjars preparats, si és el cas

Guia: 

Darrera actualització: 12.02.2024 | 17:34