Coincidint amb la Diada, l’Ajuntament edita un llibre sobre la història del municipi durant l’antiguitat i l’edat mitjana i un recull de contes escrits per l’alumnat de quart de primària de l’Escola Els Arenys
Castellbisbal ja està preparat per celebrar la Diada de Sant Jordi. Durant una setmana, a partir d’aquest diumenge, dia 21, i fins al divendres, 26 d’abril, s’han programat diverses activitats, que tenen com a principals protagonistes els llibres i el foment de la lectura.
Com ja és tradició, el 23 d’abril, durant tot el dia, els carrers del centre urbà s’ompliran de paradetes de venda de llibres i roses. També hi haurà tallers infantils i per a adults, a més d’exhibicions i diverses propostes culturals, entre les quals destaca l’espectacle d’humor literari Absenta que, com a novetat de la programació d’enguany, es farà a les 21.00 hores a la Plaça del Joc. L’obra, a càrrec de la companyia Teatre Tot Terreny, és un homenatge als poetes i artistes del modernisme català que freqüentaven l’emblemàtic local Els Quatre Gats.
A més, coincidint amb la Diada de Sant Jordi, la tarda del 23 d’abril es farà al Pati de l’Esbarjo un berenar i una xerrada sobre el conte Desfem l’encanteri! elaborat a partir del treball fet el curs escolar passat amb l’alumnat de quart de primària de l’Escola Els Arenys, dins del projecte Lletra a lletra, fem municipi de la Diputació de Barcelona. El llibre, editat per l’Ajuntament, és un conte que recull poemes i textos, acompanyats d’il·lustracions, que han fet els nois i noies sobre la Festa Major i els seus personatges de la imatgeria popular.
Entre les moltes propostes d’aquest Sant Jordi, també destaca la conferència que tindrà lloc a les 19.00 hores el 24 d’abril a l’Espai de la Plaça, amb què es farà un diàleg a l’entorn del llibre En els orígens del Castrum Benevivere quem vocant Episcopale. El terme Benviure/Castellbisbal, de l’antiguitat a l’edat mitjana editat per l’Ajuntament i basat en l’anàlisi de fons documentals d’arxiu i prospeccions arqueològiques inèdites que permeten, per primer cop, oferir una imatge viva i rigorosa de com era Castellbisbal durant l’antiguitat tardana i l’alta edat mitjana. El llibre és el primer d’una col·lecció que vol donar a conèixer la història local del municipi mitjançant la publicació dels monogràfics de les beques de recerca que convoca, anualment, l’Arxiu Municipal. Es podrà comprar el dia de Sant Jordi a les paradetes de la Plaça de l’Església i posteriorment es podrà adquirir al Museu de la Pagesia, per un preu de sis euros. Properament també es podrà descarregar, en aquest cas gratuïtament, des del portal web de l’Ajuntament.