Aquesta setmana la façana del Museu de la Pagesia estarà il·luminada de color verd, com a mostra de solidaritat amb les persones afectades d’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA).
Castellbisbal se suma, per tercer any consecutiu, a la campanya solidària “Fes un gest per l’ELA” que impulsa la Fundació Catalana d’ELA Miquel Vall per donar a conèixer la malaltia i els projectes que s’impulsen per millorar la qualitat de les persones afectades, que ja són més de 400 a tot Catalunya.
Coincidint amb el Dia Mundial de l’Esclerosi Lateral Amiotròfica que es celebra el proper 21 de juny, durant aquesta setmana la façana del Museu de la Pagesia s’hi il·luminarà de color verd. A més, es convida a tota la ciutadania a sumar-se a la campanya fent-se una fotografia fent el gest per l’ELA, és a dir, formant amb la posició dels dits d’una mà la lletra L. L’objectiu és aconseguir el màxim nombre d’imatges i difondre-les a través de les xarxes socials amb diferents etiquetes #fesungestperlela, #fesungestperlela2018, #ela, #diamundialela i #fundaciomiquelvalls
L’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA), també coneguda com a Malaltia de Lou Gehrig, és una malaltia neurodegenerativa que afecta les neurones motores del cervell, del tronc encefàlic i de la medul·la espinal, que són les cèl·lules encarregades de transmetre l’ordre del moviment voluntari del cervell als músculs.
La degeneració de les neurones motores fa que la capacitat del cervell per iniciar i controlar el moviment muscular es perdi. En conseqüència, els pacients presenten atròfia muscular, que avança provocant paràlisi progressiva. A part de l’autonomia motora, la capacitat de la parla, la deglució i la respiració també s'hi veuen afectades.
Actualment és una malaltia que no té cura i encara no es disposa de cap tractament que permeti aturar-ne el procés degeneratiu que comporta.
L’ELA es considerada una malaltia minoritària o rara, que es calcula que afecta unes 400 persones a Catalunya, 4.000 a tot el territori espanyol i 350.000 de l'àmbit mundial. Cada any se'n diagnostiquen uns 120.000 casos nous a tot el món.